Sunday, 25 November 2012

touched ~

hurm. is it touch is the most suitable title for this post?
i'm not sure.
i repeat, i'm not sure.

but, he . yes, "he" dah buat i really touched with his attitude. syukur Allah because let me get closer to him.
don't know how to said, but deep inside, really hope that our relation will last forever, insyaAllah. 


mom, living here is so0ooo mencabar.
i wanna stay home. honestly. 

~self note : be strong ika !!


Sunday, 18 November 2012

keep calm ?

Assalam.

keep calm ? be strong ?
how?hmmmm
ouh...Allah. help me :(

Thursday, 11 October 2012

i love UM ?

my answer for the question above is. yeah , i do.
its really hard here, for being alone as i'm the only person who r under physics department in my college. :( 
but, on the other hand, seriously. i love to be one of "siswazah UM"

the main reason why i start to love UM is because i like the environment.
currently, i'm in the main library of university malaya.
i always come here on my gap time although it is 5 hours gap :p
yelah, nak balik pon buat ape kan. buat tension jer tgok keadaan bilik. kah2.
haha.

stay in the college,awwwww, i got friends which also stay next to my room,kak yana,kak don,dyan,khai,shy,shera,teha, kak ekin, we r really close together memandangkan time haluansiswa(orentasi) dulu kitorang satu group. 1st group. kira bijak jugaklah PM kk8 because they built groups base on floor.means, satu group, bilik sebelah2 la. almost every night we use to dinner together like a family :) .
but, honestly i don't like to be in my room.kemonlah, bilik kat kk8 tu, kecik sangat lorh ! rimas giler. sempit. 

hummm, but believe, everything will have pros n cons. n what Allah give us, are the best ever , insyaAllah.
end :)
salam.

Friday, 5 October 2012

terima seadanya~

bismillah...
wahai hati, bertenanglah.
:'(
adakah ini semua petunjuk kepada kami ?
hurmmmm


Wednesday, 3 October 2012

aku suka dia

ya Allah, ak suka dia <3
jaga kami ya Allah.
sesungguhnya dari engkaulah penentu segala galanya.
moga kami kuat melawan godaan syaitan dan hawa nafsu.
kami masih muda. semoga kami tak terleka.

kepada awak ;
thanks for everything. maaf for anytthing jugak.
jaga diri, jaga hati, thanks selalu ingatkan saya. maaf jika sy selalu melemahkan iman awak.
semoga kita berjaya dan dapat menanti harinya nanti, dengan izin Allah.

~aku hanya mampu berdoa~


dissappointed jugak kot?

hye,
today genap 1 month and a day i'm studying here.
hei...why u never contact me? kemon laaa...at least once.
hurm... xpelah. i know i know i know. u r busy...
u r busy with ur family, ur new job bla3....
kemon la ika. nape rase mcm kecewa ni? huhuuhuu
dulu time nak masuk sini, bukan ak lupa kat die..ak ingat. tapi ak terfikir..ak ke kne contact n bagitahu ak dah nak masuk bla3. die mcm x berminat je?
ok, lupakan hal yg lepas.
fikir sejak daftar hingga sekarang. ade call even sekali? x payah kata sejak daftar laaa. no.fon ak pon die xde kot? datang melawat or tanye kat fb??apetah lagi. sunyi sepi -___-
or kena ak yg give him a call?
arghhh.

wahai abang , aku ini masih adikmu.

Friday, 28 September 2012

i'm here

fuhhhh lama x update blog kan. hehew...
UM ? ok, skang ak kat UM.
emmmm. ya Allah, bnyak dugaan ak kat sini.
but, there are something yg akan buat ak kembali kuat :
  • ingat yg segala ujian tidak akan melebihi kemampuan. sesungguhnya DIA lah yang Maha Mengetahui :)
  • ingat yang segalanya ada hikmah, InsyaAllah.
tapi biasalah manusia. somedays it take one whole day to the tears to come out. hemu3. memeknye ak ! 
ramai yang suggest utk tukar kolej disebabkan kolej ni agak jauh n ak sorang je kos sains fizik kat sini. ops!! sesat lahhhhh
huhu. tapi bukan senang nak tukar kolej. and i hv start to love all my fren here, the PM, the Pengetua and the keyboard dekat DM. hari2 main wo0o. pandai tak lagi.. hahaha. yelahhh dah haluansiswa segala kat kolej ni. bukan senang wo0oo nak tinggal -_-
and selalu tertanya kenapa dibiarkan ak seorang di sini?pergi kelas sorang2. ya Allah sunyinya! tapi xpelah,ak percaya padaMu . :) bersyukur ade member group yg ramai n satu kepala k kat sini even x sama kos :)

i admiring someone here <3 haha. ops! tapi jantina die SAMA ngan ak okey,.... haha
why her ???
-because.....she is really stylista, outstanding, brave, focus, energetic, intelligent, wow ! i'm so impressed with u girl ! always dream to be like u. hemu2.

enough for now. please pray for my happiness here :3
to sri (my sister) yg kne posting ke sarawak n really feel lonely there : hope u also believe that segala ujian takkan melebihi kemampuan n everything happen mesti ade sebab n hikmah . believe <3. everybody love u.


Tuesday, 14 August 2012

busy lahhhh. haha


hahahaaa...hai cik siti.. saya busy lahhh :p
ngeh3.
bulan puasa ni, pagi TIDO, X PON MERAYAP SANA SINI ANGKUT BORANG MASUK U. 
tengahari BUAT KUIH UTK JUAL
petang MENJUAL KAT BAZAR
malam...biasalah kan aktiviti di bulan ramadhan <3 heee

busy jugak untuk benda alah ni :


ni lagi satu..
excited x nak masuk? ngeee~ wahai ex-schoolmate + bakal coursemate.
excited ! hurm... x tahu lah nak cakap.
boleh tahan jugak kot excited. ^,^ risau pon ada.
but at least, ak still ade kawan yg ak dah kenal nant kat sana.
insyaAllah.
hei UM, semoga ak tenang di sana :)
peace no war. 

Monday, 13 August 2012

14 ogos 1.15 pagi

subhanallah.... baru lepas mengucap banyak2 kali...
tenangkan ak ya Allah...banyak dosa ak...
macam baru bangun dari mimpi...
terkejut benda boleh berubah sekelip mata.
rasa macam bodoh gila ak, hina giler ak... ade org buat kat ak mcam ni.
hahaaaa. poyo jugak ak.
tapi ni hakikat. 
ya Allah...jangan jauh dari ak... ak boleh hilang pertimbangan...
subhanallah.
aku rindu Allah. sangat.
kuatkan ak ya Allah...
amiiin.
salam ramadhan 
sedih sangat ramadhan dah hampir ke penghujung.
cheeseeee ~
:)

Monday, 16 July 2012

kantin, upu,bahagia dan airmata

KANTIN ~

uwaaa. kpd budak2 smkda lenggong. ak laaa mkcik kantin korang lastweek and disweek.
ok, dari pekeja pizzahut ke makcik kantin.
sama penat weh !!!
haha.
psst ~ pembetulan ! ak bukan makcik weh! ak KAKAK. ak sama jer umur mcm upper six korang tu. sweet 19 baru keh. lalala

UPU ~

tanggal 13th july 2012...
result upu kuar..
time tengah keje ni...boleh pulak fon bdering yer...
angkat call teros cakap "ak tengah keje laaa" memandangkan bos ada kat belakang kan.haha
then dengar suara "ko dapat UM la giler"
hehe...thanks A.S tolong sampaikan berita tuuu. 
tersenyum2 ak weh dalam 5-6 jam... haha
syukur alhamdulilah. berjaya dapat tawaran mngikut pilihan pertama ak..
thanks to ALLAH. :)
ak x penah mintak agar diberi pilihan pertama.
ak cuma berdoa agar 
"diberikan U yg terbaik utk ak, kos yg sesuai dan boleh menjamin ak mendapat pkejaan yg boleh membahagiakan hidup ak dunia akhirat.
sesungguhnya kehidupan di akhirat lah yg kekal ~ "
betol n jujur ak x kesah. kalau "suri rumah" tu lah keje yg boleh membahagiakan hidup ak dunia akhirat pon insyaAllah ak terima. 
tapi xdelah aim nak jadi suri rumah kan ! haha
adelah cita cita ak :p
semoga kita semua sentiasa dipimpin oleh-Nya.
okey, insyaAllah daftar 2 sept ! dupdapdupdap!

BAHAGIA ~

ok. bahagia sebab tanggal 15th july 2012,, kitorang satu family berjaya berkumpul completely after years being separated.

ia nya juga bersejarah buat sri azmi (my sis) sebab hari tersebut dia telah di risik oleh jejaka pilihan hati. :) <3 auwwwww.



AIRMATA ~

ouh ! air mata...sejak bila kau terlalu mudah menitis ! 
eeiii senang sangat! sejak bila niiiii.
lemah nye ak...huwaaaaaaa


Wednesday, 4 July 2012

jelly is equal to jealousy


haha. jealous !!
sapa kat sini kuat jealous?? hahaaa
ak kew ek?


ntahlaaa... ak pon x tahu. xde ape sangat kot benda2 yg boleh buat ak rasa jealous.
tapi sometimes perasaan tu dtg sendiri. 
x baik kannn. x elok. not nice lah jealous jealous nih.
kita kena happy. n believe me, jealous buat kita sakit, bukan happy. HAHA. 


tapi ada baiknya jugak ada rasa jealous tu sikit2. baru kita berusaha utk perbaiki diri. tgok kawan naik pentas amek hadiah. jealous giler ! nak jugakk...! usaha lah kan?

tapi kalau jealous girl lain kacau boyfren? ade ke? hahaaa.tu bukan jealous kot. tu risau kena tinggal. bla3.
okey, entri ni merepek. saja jaaaa.




okey ~ pic ayat last tuuu memang kelakar  ! HAHAHA.
psst~ pic2 di atas sume nye d ambil dari cik google.
ok lah~ tata


x lama lagi...ramadhan. selamat beramal ! :)


Monday, 18 June 2012

lesen

salam,
harini = test jpj (kereta)
perghh nervous giler dari smalam..yelah dah seminggu x drive..harini tros nak test. errr
otw pegi my mind asyik fikir duit jer,, duit3. mane nak cari duit if gagal kan. then kesian my mom laaa nak ulang alik hantar,,jauh !


ok, smpai jer sana... sume rasa adee.. takot sgat. nervous sgat. jumpe mottmott dgan kakaknye. mottmott?dah tawar hati nak tegur die..so,, sembang n spend time ngan kakak die jer kat sana.nasib akak die pon baik ngan ak. die? mcm x kenal ak jer...


tiba2 rasa x senang duduk,,kuarkan fon n texted A.S :) try to tell him how i feel. then,, he gave supports and suggested me to read some surah and doa to calm myself.. ha'ah kan! alhamdulilah,, its working! thanks sbab ingatkan sy. 


syukur to Allah. sume bjalan dgan lancar....
jalanraya pon bwak x smpai separuh jalan pon...patutnye jauh lagi pusing..tp abg jpj kat sebelah ckap,, lepas ni tros balik x payah lalu simpang lawin. huhu. memang dekat giler lah ak bwak! 


finally,, alhamdulilah lulus :)


thanks maaa ayahhhh yg x penah mengeluh nak kena pegi hantar n amek about 38km to reach there :)


end~

Tuesday, 12 June 2012

bicara hati ^,^

cheewah !!!!
tajuk...bicara hati x tahan....HAHA
hurm..
bila tgan ni pegang jer hfon..
xda apa,,kosong...means dat neither new messages nor missed calls..
terdetik di hati ni "kuatkan kami ya Allah" :)
ok..simpan perkara tu dalam hati.
mohon pertolongan dari-Nya. InsyaAllah.
semoga si dia pon memperoleh ketenangan dan kejayaan yg terbilang di sana.
kelepek! tepuk dahi.. > poyonyer ak.haha


sejak dua menjak ni,, masa terluang dpat diisi dgan baik..hope the coming days will be better and better.  
semoga member2 yg tgah tunggu degree pon dapat isi masa-masa yg ada ni sebaik mungkin.


hahaaa. teringat kata2 Profesor Dr. ape ntah yg suka bg ceramah dkat tv tuu...
"kita manusia jadila manusia yg banyak dan suka memberi.. jangan jadi manusia yang suka meminta dan diberi...so,, beri kebahagiaan, beri kesenangan,, beri kasih syg pada org lain..dengan izin Allah :) kita akan memperoleh lebih dari apa yg kita beri.." >> err,, lebih kurang mcm tu lah ayat dia.. yes,, setuju sangat !


**********


ok,, curi gambar ni dekat blog cik mila (pengambil gambar)
hahaa first time drive member2 p pekena abc.. 
hihii,, test jpj nexweek yer ika,, bukan lastweek.
ngaa~

Monday, 4 June 2012

aiyoo -,-

haiyak !
i hate this feeling . it makes me feel so stupid. yeah !
hei,, mana ika yg cool ni ?
come on babe,, go ahead and enjoy your life please.
theres no other thing can make you happy if you say no to happy. so please say yes to happy. please.
la tahzan .


abangku,, bila abg nak balik. ka teringat dkat abg . ka teringin nak jumpa hero dua orang tu -,- . walaupon nant jumpa,,ka mesti x pandai speaking mcm diorg. ngaaa~
sarah afrina . erghh,, rindu sangat jugak kat yayah . yayah suka buli su-ka ea..tu yg buat su-ka rindu <3


wahai cikgu driving school, cepatla text sy,, bila sy nak hbes 10 jam mcm ni. 
>tapi x kesahla,, yg penting jpj sy nak cepat tau cikgu<


yang si mottmott,,mana kau menghilang ! mana aiskrim ak mottmott. kau dah pegi drivingschool ke belom.
adoi.


A.S ,, sori.. mood x brape cantik sejak semalam kot. sorry. uwaaaa. sy ok,, cuma mood xde. ok, sila menyampah dgan mood sy. -,-
tahniah,,sebab lulus dgan hensem-nyaaa test jpj tadi. sy tumpang gembira. gembira sngat. doakan sy lepas ni. --less confident ni-- huhu


salam ....



Tuesday, 29 May 2012

alhamdulilah ~

bibir tersenyum tatkala terbaca sepotong ayat suci al-quran yg bermaksud :

"Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu tentang Aku,maka (jawablah) bahawasanya Aku adalah dekat.Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila dia memohon kepadaKu, maka hendaklah mereka memenuhi (segala perintah)Ku dan hendaklah mereka beriman kepadaKu agar mereka selalu berada dalam kebenaran."
                                                   -surah Al-Baqarah ayat 186-


syukur alhamdulilah..


result PSPM 2 dah keluar. unpredicted :) walaupon x sehebat org2 yg lagi gempak resultnye...
but sy bersyukur and i believe ini rezeki Allah.


thanks ma yang mendoakan :) ni semua yg termampu ka bagi utk ma.

Thanks jugak kolej matrikulasi pahang. lecturers,,kawan-kawan yang always helping each other,,
baru lega rasa,, habis dah matrik. sekarang fikir utk degree,insyaAllah. mengharapkan lagi bantuan Allah agar beri yg terbaik.
dulu,,sedih dapat KMPh..sebab jauh...hostel mcm x best..tapi sekarang,,bersyukur sgat,, bnyak hikmahnye duduk situ. tak lah kata matrik lain tu x ok...tapi mungkin advantage utk diri ak bnyak kat sana. ketentuan yg Maha Mengetahui.

yg hujung sana tu blok asrama ak. blokA. 

seriously..duduk kat mana2 pon sama je kot,, diploma ker matrikulasi ker form six ke politeknik ke.. kat mana kita duduk,, sebenarnye tu lah yg terbaik buat kita . believe HIM and pray :)

psst :~ jangan tinggal solat 5 waktu. sama2 kita usaha utk solat di
           awal waktu.
           jangan lupa teman kita dalam kubur nant,, Al-Quran.
           
          -ini peringatan bersama-

tegur saya,,bimbing saya,,bantu saya,, ke jalan yg benar.

aminnnn...

Wednesday, 16 May 2012

yesterday.

semalam...
happy birthday Kamilah ! hehehe~

semalam jugak g sekolah lama,,teknik brash, ipoh..
gaaaa, memang ramai giler lah kan,, dah diorg buat event pulak ajak ramai2 pegi..hahaaa
amek sijil spm...
btw, hey vanilla !! kau bukan dah amek ke sijil spm kau! semalam tercongok jugak muka kau dlam pejabat tu buat ape huh?? HAHA. suke hati kau lah kan,, kau memang suka BALIK ipoh kan. hahaaa. (ak menyebok jap)
emm,, sebelum kuar sekolah kau tegur ak dulu. ngeh ngeh. tekejut gak ak. thanks sebab still ingat ak :) and hopefully ko xkan lupakan ak.


tetttt~ lepas kuar sekolah,, ramai pulak lepak-lepaking kat JJ.


the most important thing is.. thanks to A.S yg dah belikan ak sebuah buku yg sangat bermakna.
"PEMILIK CINTAKU SETELAH ALLAH DAN RASUL"  written by Fatimah Syarha.
ok,, buku ni nipis je.. but isi die amat bermakna :)
baru je habes baca tadi. betol ckap die,, sehari baca boleh habes. 
erm,, xtau nak ckap apa,, juz a big THANKS. 
hey! thanks.
kau yg jumpe buku tu n kau yg bayar. ergh ! mcamana lah sebelum tu ak cari boleh x jumpe ! depan mata kot. nmpak sngat jarang membeli buku, nak cari buku pon x pandai. damn argh ! haha.
emm. speechless.
semoga kita sentiasa peroleh bantuan dari-Nya. insyaAllah.
erm,
salam.



insyaAllah :)

Sunday, 6 May 2012

bowrink !

salam
hurm. tiba2 teringat.
syera musa penah ckap,,, kalau kita jumpa org yg pelik, buat kita terasa, sedih,sakit hati, nak marah..
spatutnye kita berterima kasih dekat org tuu~ 
sebab die dah mengajar kita erti kehidupan
 :)

matrik life ak dah hbes pon. syukur alhamdulilah. hope everything will be fine. result blom kuar pon lagi.
PSPM 2,, sumpah,,susah gilerrrr... mcm mana lah ek gaya result ak nant.
hurmm quite worry.

cuti lamaaa ni kat umah. nak buat apa xtau.
x keje,, duit x masuk. adesss! duit ouh duit. its all about the price tag. damn! haha
cita cita nak jadi anak dara terbaikkk kat umah. tapi x nampak lagi gayanye ni. hui hui. penat je berangan segala. keh2
lesen pon baru terhegeh hegeh nak amek. lembab lah kau ni ika. haha. tu lah,, dulu lepas spm xnak dgar cakap mak,, suwuh amek lesen dulu. hihi. degil. 
sekarang dah susah nak gerak sana sini.

bye bye kmPh~

-end-

Thursday, 5 April 2012

will be memories ~ :)

okey okey,,,
lagi sehari tinggal nak spend time ngan classmate.
ok,, siyes ak akan rindu mati nye kat korang.
k lah,, final exam pon da nak dekat. saje release2 tension rakam2 video yang memang sengal... :)




speak now (taylor swift)
ika azmi with yasmin nizam.
mamat enterframe : ahmad fuad adnan.
camera girl : syazalina
setting : english language lab 2 kmPh
time : english class. (group presentation)
psst : sory yer madam maryana. huhu

ok,,, next video : 





kosong(najwa latif)
ika azmi with nuha nira
camera girl : syazalina
setting : kafe A kmPh
time : gap hour


psst : doakan kejayaan saya dlm PSPM 2 ------17th april - 26th april-----

Friday, 30 March 2012

kosong~

SALAM.
ok,,, exam just around the corner. tapi sebok ngan bnde merepek ak.
warghhh sunyi nyeeeee~ !!
damn!
mane pegi sume orang???
:'(



sengal jer. satu mlm ak habiskan masa fikir camane nk lipat bagi jadi bentuk baju.
haha sengal sengal sengal~


"putera ariff nasran,, ak curi paper origami kau ni. cik tya yg bawak! ops. haha.
and paper origami kau ni dah curi balik masa ak."

okey. favourite colour! 
ni nak kasi kat sarah afrina lah..
sarah kan suke pink colour mcm su-ka. 
 *sarah afrina: my niece



with syera from terengganu.



with nuha nira cayunk from kuantan.

okey,, lagi brape minggu jer nk spend time ngan u alls ni. agak2 lepas ni dpat jumpe korang lagi ke tak ek.
hurm.



xde keje cari keje giler.

Monday, 26 March 2012

buang masa

haaHAhhaa.. suka buang masa dgan hobi merepek repek!! arghhhh...
sengal sengal sengal~~~



haiyak! 

Friday, 23 March 2012

keseronokan

oi oi ! sape x suka seronok haa??
sape tak suke gelak?? haha. kalau dah gelak mesti suke kan kan.. okey giler.
rase mcm nak merapu pon ade. suke hati ak lah. dinding ak kan.

hwarghh hidup ni..perasaan ni.. cepat sngat berubah2. dlam tengah gelak gelak hepi pon. tup tup boleh bertukar moody.
arghh ak x suka mcm tu. tapi tu lah kenyataan.
hey hey hey..
saya suka gelak,,saya suka hepi.
tapi jgan nak hepi sngat lah,
hidup kat dunia smentara. banyak perlu dijaga :)
insyaAllah. 

kau gelak sangat ,, nant kau sedih. sederhana sudah lah !
chill ~
as hard as i can jaga hubungan dengan semua. 

ma ayah abang abang dan kakak kakak.. ka rinduuu nak spend time together. 
A.S pon :p haha.tengs sebab selalu teman sy.... wekk :)
bye bye

Friday, 16 March 2012

perit~

erghh.
perit.
arghhhh tension!
semua x kena ngan jiwa ak.
hwarghhh...


"sabar sabar sabar." jaga hati org tu,, jaga perasaan org tu. tapi korang ade kesah perasaan ak?
erghh..~
tak baik nye lah ak mengeluh kann...
eei! tension3~


i hate dis feeling.
i hate for being sad
i hate when i feel hard to smile.
i hate when i feel hard to tell
i hate when i need to force myself
i hate when i stressss!!!


crying make me headache
and i know it will make people around me feels bad to0. :'(
I NEED HOME. T.T


please make me LAUGH~!!!

Friday, 9 March 2012

saya poyo~

ok,, saya poyo sebab xtau nk letak title ape :p haha.
erm,, nk ckap pasal ape ea?

heh,, jgan buang masa aw aw,, exam!!




cantik x?ini calendar..countdown for pspm. hehe.



2 hari lepas letak kat diniding bilik,, bnyak betol tangan menconteng! haha. okey, tengs :)



ops! 



ni kata2 smgat dari cik tya a.k.a budak pndai.
die memang suke dtg bilik ak.  buat ape pon ak xtau. HAHA.
yg colour pink tu "jawapan die Amin" pon dier yg tulis k.
HOBI dia menconteng. ARGhh geramnye, lecture note ak penuh dgan contengan die.


jahat kan die?haha

***
actually, i am going to face the PSPM II exam on 16thApril..
the exam is to0oo0o0 meaningful and important! please please. understand.
ini exam last~ini penentu~ azam ak nak masuk matrik nak empat. mananye? ini yg terakhir. will i? 
org kata,,kalau kta nk sgat satu benda tu mesti ada bnda yg kita kne korbankan.
even bnda yg kite syg,,yg kite suka,,yg kite rase susah nk tinggal.
one thing yg kite kne ingat. jgn mnyesal kemudian hari.
bnda yg kite suka tu,,rase susah nk tinggal tu,, boleh x buat lepas exam?
kalau boleh,, insyaAllah ia akan jadi lebih brmakna nant. :)



belajar :) insyaAllah.

last but not least,,
thanks kpda kak nur.. roomate ku, yg suka sgat bg coklat dkat sy,,. aw aw. i like :)
nak sy gemuk sikit katenye. erm, x ckup comel lg ke aku ni? huhu.


all the best utk si dia yg tengah study week.yeah u can! 
x payah nak berdota sngat lah. korban ckit ea...

Friday, 2 March 2012

ehem~ bahagia ++

okey,, bahagia.. hey family,,
tinggal Ka lah satu satunye yg tngah tekedek kedek belajar kan. yg lain sume dah x pegang dah buku sekolah kan. hadoi ! tp xpela,, seronok jugak kot. ouh,, lagi sorang,,
kakak ipar ku.. kakngah!!cepat dapatkan title Dr. n pulang... :))
ok,, sy nk tiru mcm kakngah.belajar pandai,bercinta pon panday. hihi.
dgar cite dlam bulan 6 baliklah die,,bwak title Dr. dgan 2 org anak,, n abangkuuu..



ok,,mereka semakin putih dekat sana..
mungkin ak kena duduk sana jugak nant.
psst2,,nak jugak!! ++putih++





budak klahiran colchester,,memang su-ka geram sgat tgok aqmar.
cepat balik!nak gigit pipi!



haziq..kne pegi skolah pakai sledge time snow.
satu soalan,,haziq kenal su-ka ke x ye??huhu

abg n akak ipar ak ni ehem2 sejak skolah mnengah MRSM. berjaya mereka mndirikan rumah tangga.
setia kan abgku? ngee~ 
~tengok adik la.haha

okey,,congrates jugak utk achik yg baru lepas grade dr USU,Medan.


dari kecik berangan nak jadi Dr.Uda sangat. ok ambiklah. dah dpat kan :p
alhamdulilah.

hurm,, title entri ni bahagia. haha!
erm,,am i?
actually,,i do hv someone.
we know we r more than frens.
but we realise than theres so0 much more other important things than our "thing". 
ok.. sy untung ada awk,insyaAllah.
 thanks dear~ >.<

Saturday, 18 February 2012

aktiviti KMPh best sangat!

Assalamualaikum.
okeh =,=
ingtkan sem 2 ni sunyi sepi lah sikit matrik dgan aktviti,, sebab susahhh kan. adoi
rupanye lagi bnyaakkk aktviti. tapi best jugak.enjoy. serious best. HAHA.


hmmm,, 2 minggu bturut-turut hujung minggu mcm x cuti jer. adoi.
emmm,, nak share la sikit antara aktvti yg ade...

  •  FESTIVAL ESTETIKA ISLAM (10 Feb-17Feb)
 aktvti estetika Islam ni sbenarnye sempena mnyambut Maulidurrasul.
 bnyak giler r aktvti ajk2 buat,,sepanjang seminggu. xdela semua ak join, xdela semua yg ak pegi.
 adela 2-3 yg ak join,, and memang rase x rugi pegi.
            
ade pulak yg ak x pegi,, n rasenye memang rugi. 
mcm program b'sama imam muda hasan yg sgt comel n bawak satu fenomena nasyid kat kmph ni.
giler laa kawan2 ak yg pegi,, dari k-pop terus btukar minat nasyid. haha.
lagi satu yg ak rase agak terkilan x dapat pegi,, perubatan Islam.. katenye ustz jmputan ade buat baca2 ayat sikit,, then dapat la detect sape yg dekat diri die tu ade "peneman". adoi.. seram.
            huhu. xpelaa~
bcerita bnyak pon x guna,, biarla ak share gambar sikit :



>perarakan maulidurrasul,, ak punye blok pakai HIJAU.




explorace : tulis dgan kaki.. member ak tulis pakai kaki,, ak teka. 
oklah, kira ak dapat teka. haha





my group in explorace
dari depan : Lina, madi,syera,nuha,lisa,anis n miza. :)


majlis penutup : ak n my jiran kesayangan, member bilik sebelah. 
walaupon kitorg lain kelas,, lain kuliah, tapi rapat sgat.
runsing je mesti g bilik die.
haha. maisarah. kami pakai biru~~





ok,,ni roomate ak,, yg jarang sngat ade kat bilik. tido pon,, ntah di mana ak xtau. haha, 
tapi style,, kitrg still rapat sebab same kuliah.
roshazlina~~

  • BENGKEL ORGANIC CHEMISTRY (18 Feb)
ok,, satu kelas akan ade 3 org wakil pegi bengkel ni.. sronok sangat name ak terpillih. memang ak lemah giler nak study organic chemistry ni. dahla selasa ni ade test.
ade 3 aktvti bjalan serentak pagi sabtu. karnival koko, program ict n bengkel ni, semua ni ak wajib pegi ats arahan lcturer. tapi the best choice mestila pegi bengkel ni kan,. :) 8.30 pg - 4.30 ptg. best. :)









pic last : lecturer yg masih hot gitu. haha

ni sume gmbar akhir progrm tu. ad ptandingan buat mindmap.
group ak menang tau,, atr 13 terbaik. hihi. 
nant mindmap tu akn di pamer dkat karnival sains kmph minggu dpan.


  • COLOURS OF RANGGOLI (18Feb)
dari pagi diorg ade buat aktiviti..tp ak x join.. ak pegi bengkel kimia.
malam ak pegi....masuk kne beli tiket tau.. RM4
adoi~ penat da nk tulis. layan je la gambar.


ni tya n madi yg sngat teruja dapat manisan tu.makannye tidak.huhu





best biler yg dok menari segala atas pentas tu member sendiri.huhu. cayalah korang!



ok,,ni bgambar dgan HERO colours of ranggoli drama.
budak kuliah.. xreti nak eja nama die,, yg penting name die bunyi2 "prasan" gitu. hihi
madam yusrina pon panggil die "perasan" dlm kuliah. HAHA



yang ni memang tekezut n terpukau. cayalah kelvin!
ni classmate kitorang, memang pegi sebab x sabar2 nak tgok die menari.
perghh memang hot giler die malam tu.
the most handsome man : kelvinder singh
psst: dlam kelas die ni kan,, diam je.. mcm badan die je ade dlm tu,, tapi fikiran kat luar.
bile lecturer tanye soalan baru terkapai kapai.
tapi bile result keluar.. jangan tanye r. confirm terbaik!
otak ape la ko ni kelvin.
hensem kan?huhu
persembahan mlm tu semua best,, kalau dah bollywood gitu,,mestila penuh aksi, tarian, tukar2 baju segala,
b'akhir dgan fashion show :) sangat cantikkkk

  • CHINESE NEW YEAR (19 Feb)
sebenarnye harini program chinese pulak. sambutan CNY. dari pagi smpai ptang bnyak aktvti. ade naga segala. japg smpai lah naga kat blok ak kot. takotnyee haha. 
malam ade smbutan dekat dewan. tiket RM5. tapi syg dah habis. so,, ak x pegi..ade hikmah nye tu. xpela. 
tp ak dapat rasekan,, the best mesti sambutan CNY.
yerla,, dari last year diorg practice tau. bukan senang, nak bgendang segala. 
preparation n kjesama diorg. wow! kagum ak tengok. sanggup habiskan duit semua.

cukupla dulu sampi sini. dah penat nak update. nak study pulak. 
bye~