Monday, 19 December 2011

perasaan ~

ehem3...
tajuk perasaan. tapi ni bukan sesi luahan perasaan k. HAHA
mcm biasela,, nak ajak bfikir sejenak. cheewahh
hidup ni ibarat roda kan. mesti dah selalu dengar kan pkataan tu.
tapi memang btol pon.


ok,macam ni...
kadang2 perasaan tu sampai mcm ni... 

  • semua org x suke ak laa..
  • semua org mcm x nak layan ak jer...
  • semua org xnak dengar ak cakap. sedih btol.sobs3 
  • menyampah lah ngan semua org. baik ak diam jer.

HAHA poyo nyer.
well normal lah tu act. IF SOMETIMES.


teringat dulu cikgu ak penah ckap,,kalow kite rase ade org x suke kite, cube kite kaji semula,, 
"org yang x suke kite lagi ramai ker,, org yg suke kite lagi ramai?"
then, kalau kite rase majoriti ok jer ngan kite.. hanye segelintir x suke kite,, biar je lah. jadi diri sendiri.
TAPI, kalau rase org x suke ngan kite lebih ramai dari org yg suke kite. PERBETULKAN ok. 
make changes. mesti ade yg x kne dgan diri sendiri.


in my opinion,, cheewah bahasa rojak betol.haha..kadang2 hidup ni..semua org same jer,, ade lebih ade kurang. tapi mohonlah kepadaNya agar ditunjukkan kebenaran atau lebih tepat lagi jalan yg lurus.
hubungan sesame insan kne jage..kan3. ~"bile aku POYO ~haha"
and selalunye,, ak rase lah,,bile kite buat bnde tu kite x nampak or rase terok, then, bile org lain buat kite nampak bnde tu x elok. so,, kalau kite nak kutuk org, cuba letak diri kite kat tempat die. mungkin kalau kite jadi die, kite pon akan buat bnde yg same kan. who knows?


akhir kata,JOM kita berusaha untuk berubah ke jalan yg cantik dan diredhai :)


                                                
psst : semua org tak perfect kan. eyh! mcamane dgam MR. perfect ak? hehe. perfect di mata ak KOT. ;)

Saturday, 3 December 2011

chill la beb!

chill la beb! 


hehe...waaa.... baru balik joging ni.. mandi pon blom. errr. HAHA.
biasela, mood pagi, lepas joging,, rase segar la..haha.
xde motif btol. rase tetibe nak mengarang. 
nk cakap pasal perasaan sedih. SEDIH or MOODY x boleh dilayan tau...
jangan layan k...bile sedih, ke, moody ker..rase malas nk buat ape2 nak tido0oo jer, pegi lah tido kat katil member. ngeh3. at least kite x sorang2. :)
bnde tu normal.. jauhkan diri anda dari bersedih, its not good. :)
tapi janganla gelak je memanjang,,not nice jugakkkk....
relax je k. x payah nK over2 dlam ape keadaan sekali pon. 


ok lah ! 
nk out. nak buat short notes for phisics.
wahhh mood rajin giler pagi ni.
tips: pergilah berjoging di trek yg betol selepas subuh. (lepas subuh la SANGAT)

credit tu syera n sarah

Thursday, 10 November 2011

changeS

changes.
first nk buat ayat ape erh? mcamane nk mule ckap ni.
haha..
ntah,,,juz,,entry kali ni nak suruh korang pkir..
smua org dah lalui zaman teens, bnyak assignments, exams..so0oo stress,, is it?
suppose to lah kan.
hurm,, smpay sumtimes,, rase mcm hilang spirit lah, and feels like cannot go on kan. so,, biase sngat lah dengar advice..
"kalau rase lost,,bc Quran,, rajin wat solat hajat, solat dhuha,,bangun tengah mlm."
 tambah2 bile time2 exam tu,,
wkt dok hostel dulu..selalu je nmpak guys bjalan ke surau pkul 2-3 pagi. mcari ktenangan di situ mungkin. girls tngok pon,,,sejuk jer hati. haha. yes, ak pon tergolong laaa dr org2 yg suka ushar tgok sape yg suke sgat jalan ke suraw. Mr. V,, include u,, for sure. :) ngee ~


then,,yg nk ditekankan kat sini,, before sleep biasenye high school students buat ape? dengar ayat2 suci al Quran dimainkan kan...
supaya ilmu mudah masuk,,terngiang2 jer..supaya fikiran xde lah menerawang ke bnde bukan2.tido pon mimpi buku. heee~
pagi rajin solat dhuha,,lepas asar rajin bace ma'thurat..memang ak slalu ngintai tengok pas Asar,,si dia pon bace ma'thurat..alhamdulilah,,..


tapi,, is it kekal smpai dah kuar high school? 
mungkin ade yg kekal,,alhamdulilah,,,tapi sure ker sume org bjaye kekalkan.
act, ak pon tadek bek sgat..nak ckap sal bnde2 ni..tapi ntah,, rase tringin nak sentuh sikit bab ni utk peringatan bersame. utk DIRI SENDIRI n org lain mungkin...setuju x lau ak ckap,, dulu sebelum tido suka dgar ayat2 al Quran dimainkan smpai terlena,,but then,,bila dah besar patut ke dgar suara pasangan yang belum sah di sisi agama...gelak3, suka3, smpai terlena. changes tak tu? hurm think. 
:)


dulu ak penah terfikir, if he change phisically not mentally, i will still amazed with him <3 .
but, if he mentally change, not phisically change or change both...i will find others. 

Friday, 7 October 2011

tired ~

yes, i'm tired..
tired with everything
yes, i'm afraid..
dont know what r the things make me feels so.


yer sy xtau nak tulis ape skarang..
xtau nak cakap cane.. Ma........ doakan kejayaan sy di sini. yaw !
erm...PSPM. seram doi. 


stress ?? sangat... hua3.
bosan dgan makanan dalam ni... arghhhh...waaaaaa
how come !
nak balik ke??
cannot lah !!
nak x nak,,, redah jer...
inilah kehidupan :)
how lonely we r,, we still have ALLAH. so, stand, smile n continue your days...


saya rindu semua orang. rindu semua...... 

Saturday, 17 September 2011

two things want to share..

aiii...
ttibe smpay lak mood nak write somethng kat blog nih...hurm.
act, i'm not feeling very well since yestrday...
cuti 3 hari ni,, sempena hari 1 msia,,ramai balik.. so,, wlaopon x sehat,, hati ni tetap bkeras nak kuar..
huhu, then, early in da morning lagi dah kluar with my tutor mate,,mady.
pukul 12 dah start movie. JOHNNY ENGLISH. memang perghhh,, lupe abes sume badan x sehat. enjoy! really..
gelak x ingat org sebelah..hahahaha.. then, pusing2 ecm.buy things. n g makan kat black canyon,,sempat lah berfoto ckit..




looking at the menu. perot lapar..memang susah nak choose!!

memang rase nak eat BOTH! haha

this is mady..  she also really HUNGRY!

nyummy... quite spicy

perfect!

mady mania

orite, enough about the outing moment. now the other thing is,, im not feeling well,, n i really2 miss azmira.
kwan satu kampung n satu skolah tyme kat brashian technical school dulu...
huhu..really miss her..yg selalu jaga ak tyme ak sakit2 camni. die lah tempat nk bmanja. bahu die jadik tmpat ak nk letak kpale... sounds like Eeeewwww rite? but it is the truth. dlam dewan tyme ceramah2 kat skolah pon,, bahu die lah jadi bantal paling sedap nk landing..memang bleh nyenyak siap mimp2 lagi..tu lah die,, yg jage ak,, x payah suruh,, die tau2 jer ape nak buat kat ak..huhu.. tengs ik'a. now, i need to survive alone. but, alhamdulilah ,, i still hv frens yg really care bout me. huh. life is meaningful with a lot of frens. be kind to others. then, u will get it back. believe, <3 ^^




then,, ni lah dinner ak..maggi n panadol actifast given by mady.. sumpah x lalu nk makan. but, dsebabkan x larat mau turun kafe.
wahai perut, terimalah maggi ini. hwargghhhhhh

Thursday, 1 September 2011

feels #$*&%$#

astaghfirulahalazim...


ape ak ni.. really2 feels sick of sumone.
nak citer..nak share.. tapi afraid with TER-over .
tapi bnde ni normal lah kot. 
tolong rrrr....
what such a #$%$^$# feeling i have...


:'( crying...



really feels nothing.
perasaan tu dtg... 
dush3 !!


to mr. perfect : heh! xyah lah nak perfect sgat...huarghhh
                       ntah pape kan,, x pasal2 ko yang kne. haha. 


my sis's advice me.. "janganlah murah sangat" am I ???


... hanya Allah yang tahu ...

Friday, 19 August 2011

lama ek xde post. hee~

nak balik doh ni....
yeay3...
bus koi 6 ~ dari gambang ke ipoh..
heee ~ 3 bulan x balik. balik sekali tros dgan rayer. hee excited!

pnjang stori mori..tapi memandangkan hati tgah excited nak balik..xde mood nak menaip. rase nak pegang beg jer ni, heee


tengok pic ni..........

 ramai kan ?? hehe.. ni lah suasana dekat2 nak cuti.. ramai berbuka puasa berjemaah kat track balapan a.k.a padang kmpH...
masjid pulak sebelah tu jer.. memang cantik sangat lah.


siyes,,ni first time merasa bbuka puasa berbumbungkan langit dan berlantaikan padang..hehe.. ~
tengs frens..korang memang best !
:)




Thursday, 4 August 2011

kamu! yg comel tu.... ^^

awak !

dah lame sy tunggu hari ni....................
mcm2 bnda tpikir nak buat..........tapi pikir jer,,, ape pon x buat...
hahaaa
hepi befdei mr. perfect !
semoga bahagia selalu ... ^^ wink wink

:)


k lahhh...ni jam sempena bef day ko !
hahaahahaa
tipu jer !
saje jer nak tunjuk jam baru..
lalala~
jam 20 hinggit kat ecm kuantan..
shemart jam nih.
colour pink! tertarik! menarik!

hurm...mr perfect ,, again, hapi bufday ... :)

Thursday, 21 July 2011

pergi jauh jauhhhhhh

hehhhhhh


pergi jauh2 nuh...
homesick lah,, touchinglah, ape lah.....lemah betolll
tu nak start menerawang kan pemikiran ke tempat len lah tu,,,,,
ellow!! UPS lagi 2 minggu keh...mane semangat 4.0 pegi nih??
adessss...bangun3! quiz quiz result manyak terokk maaaa...
cepat pulun!!
ade ak kesah si perfect nak cari pencetus semangat pon??
biar lah,,die pon nak bahagia lahhhhhh
ko tu keje study je k....


go go go...chayok.....
ingat kata2 raymond (si budak panday yg dah lepas ke mane dah study nuh)
"saya buang segala-galanya utk berjaya"...

Saturday, 9 July 2011

indahnya silaturrahim

yeahh..minggu ni memang sngat penat lah kan...
majlis formal berlangsung seminggu utk projek kemahiran dinamika...
bnyak kot tragedi2 yg terjadi minggu ni..kes kecurian besar besaran..smpai semua org cam takot even nak balik bilik sendiri..
kes kafe2 dalam kolej diarahkan tutup utk 2 minggu..yang ado,,satu kafe jer.. memang gasaklah semua org nak makan situ kan..terpaksalah lecturer2 yg ade gak jual2 makanan..ea....


act, excited sngat nak tulis blog di tgah2 pagi malam buta ni,, coz majlis pnutupan minggu dinamika baru je abes tadi..n terjadilah satu kes yg sngat besar bagi diri ak n "S". cheewahhh poyo,, mungkin nmpak remeh, tapi bagi kami,,ini satu ksalahan besar.
majlis akn brlangsung dalam pukul 8.15,,then, semua ajk,,yg telah dibahagi mngikut kelas,, perlulah men peranan masing2 kan,,,..
suppose ajk perlu hadir before 8 lah kan...macamane ni??ak ngan "S" boleh smpai pukul 8.30.. lambat sikit dari VIP..memang sampai2 semua org yg d tugaskan sekali berubah muka lah kan....
ape ni...x bertanggungjawab langsung!! camane ak bleh sampai lambat??? tidarkkkkk
sumpah rase bersalah sngat3.....camane manage time ni?? adoi.
lebih trok lagi, sebenarnye kitorg ni ajk etiket pelajar.. baik sangat lah kan,, kawal etiket pelajar,, tapi diri sendiri dtg lambat...adoi.. really sorry tu all...
nak putar balik masa x dpat kan...
nak x nak berdepan lah dngan sesi bermaafan..hahaaa..
poyo jer. ;) semua okey...alhamdulilah...
nampak lah jugak..indahnya silaturahin sesama tutoran yg bekerjasama... =D




Friday, 1 July 2011

hari mengundi...

hehe~ poyo jer..macam lah ak g mengundi..keh3.
act, harini hari mengundi utk budak2 kmpH..
ak x involve coz module ak sudah menang tanpa bertanding...
huhu,,so, x merasa lah kemeriahan mengundi sgat..juz tengok banner2 org jer yg disemakkan di sekitar kwasan kolej..









ok gaks ak xyah mengundi..xyah penat2 turun..haha..majlis pidato pon xyah turun.
tapi camnilah petang jumaat..rase mcam bnyakkkk keje nak d buat..tapi x tau nak stat dari mane ni..huhu~
oklah,, memang xmau lame2..nak buat math!!!!


Saturday, 18 June 2011

4.0

wow.. 4.0? heheee. tiap org mesti r kne ade target yg jelas..yer daakkkk..hahaa..
cheeewwwahh!! semangat nye die..hehe..
mesti lah !! lau x nape ak dtg matrik kan..
dtg matrik sebab nak kutip 4.0 n jadi pakar fizik suatu masa nant.. yeah!! matlamat..
okey,, utk kekalkan semangat ni...tampal lah 4.0 di stp sudut kwasan kite lam bilik..mcm ni,,,,,


hehee...depan meja study ak..


noteboard ak...


locker !!

hehee...n stiap helai di tandatangan oleh ak,,, n saksi nye roomates..hik3
beria! ngee~


Friday, 10 June 2011

berSyukUrlah...

Ya Allah...ak ni tergolong dalam orang2 yg tak bersyukur ker ekkk....
hurm...bersyukur lah dengan ape yg kite ade skang ni kan..
mesti ade sebab kenape Allah dah beri kite ketentuan ni...
kalau kite redha..mesti dapat habuan..insyaAllah..
jangan lah asyik nak complain jer dengan stp persekitaran kite..
mesti tu yg terbaik n sesuai..blom tentu kte dapat yg lain kite boleh puas ati..ntah3 lagi trok kan3....
apelah..baru nak sedar ker...
semuanya ada HIKMAH...insyaAllah..ini yang terbaik.

=)...

Tuesday, 7 June 2011

yeke??

heh...btol ker, btol ker, btol ker,,
arghhh...bnde2 ni semua macam alah2 yg cuba hendak meruntuhkan semangat ak...
insyaAllah ak akn try to istiqamah dalam belajar dgan bsungguh2.


"alah...roomate akak dulu, yang paling rajin study tu, dapat pointer paling rendah"..
"kitorang yang study rilek2 ni yg dapat oke.."
"kesian tgok roomate akak tu, balik kelas belajar, tido lewat study..tapi pointer still rendah."


allopz cik kak,,nak cakap tengok kiri kanan...saya terasa tau...
sy tetap dengan pendirian saya...


psst ; copy paste balik ayat sorang member ak nih orang Penang nuh, n skang study kat melaka...
        "skema p la
            ko bt x tahu sdah "

yo! i like...tengs. =)
ak dah oke lor... alhamdulilah..juz doakan semangat ak nih bkekalan...
aminnn......



Monday, 6 June 2011

lecture hall = runtuh??

tajuk cam gempak. hurm,..
ak pon tekejut gak..dok lam bilik tutorial, tetibe dgar sorang member ak ni ckap cenggitu..
"lecture kite harini ade ker..lecture hall kan runtuh.."
hurm runtuh cane tu agak2..

tadaaaa.....




ouh...LCD tercabut upenye...nampak remeh, tapi bcoz of this sume lecture ak postpone..
hwa3..
tutorial kelas ak pon 2 lecturer sedang bcuti..
so, tol2 2 kelas je ak masuk harini..huhuuu..selebihnye balik bilik and...

wahhh semangat nih teros study...


study sambil baring mcam best..

akhirnye..zZZZzzz...

bla bla bla. penat nak ganti kelas nant!!



Saturday, 28 May 2011

KMPh

hehe...di sini lah ak skarang...wawawaaaa...umah manyak jauh maa...g mana saya mau pulang ni..hahaaa
sabar3...huhu...
erm3..skang ni baru abes orentasi..hoorey!.

----jom, nak tunjuk sikit pmandangan KMPh ni yg boleh dilihat dari blok ak nih---


haa..ni kire pandangan dari blok asrama ak lah..blok ak ni blok yg paling blakang n jauh sekali...
n yg x tahan sekali blok ni sebenarnye blok lelaki..
kire ak batch first pompuan dok cni..argghhh..
paham2 je ler..haha

 ni plak pandangan depan ke kiri sikit...
bangunan yg nampak tu, library..
nasib library dekat je..

ni plak pndangan blakang n sebelah..kat blok ak ni ade 3 court..
 bola keranjang, bola tampar, n yg paling x tahan sepak takraw
yela, ni kan bekas blok lelaki..
net bola tampar pon tinggi melangit..

haa..ni plak salah satu tempat yg boleh dikire menarik n ramai budak nak dtg
walowpon jauh...
belakang blok ak lah ni...
namenye laluan sihat...
tu tasik semula jadi..
ade trek jogging keliling tasik tu..
n paling best boleh berkayak kat sini...

oyeah oyeah......
sebnarnye ak xtau nak cite ape...kelas ak isnin ni baru start...hurm....
nervous gak ni....
hayya hayya....
kne slalu dgar kate2 semangat..supaya semangat ni x tenggelam...tolonglah...bagi kate2 semangat..
eceyh!!


Tuesday, 17 May 2011

either one

Heh! Result spm ak x gempak sgat lah..x langsung.
Hahaa, tapi alhamdulilah,,rezeki ak, tergolong dlam kalangan pelajar2 yg perlu buat pilihan.
At least lega lah family ak..yg sgat2 risau dgan result ak, ak x dpat mane katenye..hahaa
Mak ak kate, ak suke sgat mncetuskan kelainan dlam family..keh3. auuwww..
Alhamdulilah..ak perlu buat pilihan d antara matrikulasi sains or diploma in electrical electronic dkat UiTM.
Ak ade target bfore spm ag, utk pegi matrik n dpatkan pointer yg gempak nant..utk cover balik result ak yg suam2 kuku selame ni..hahaaa
Tp bile dpat diploma kat uitm, kos plak dpat kos ak time kat teknik dulu..confius gak ler..
Mule lah ak pelik, kalow dah matrik tu bagus bebenor, asal ade gak yg dpat matrik n diploma choose diploma.. hurm,,
So, ak pon pegi brtanye ramai3 orang..n jwapannye matrik lah better..
Then, matriklah.
Susah bebenor ak nak buat pilihan, sedangkan selame ni ak nak sgat masuk matrik, bile dah dpat, boleh lagi ak confius. Keh3.
Tu lah ak, kurang tetap pendirian, n  bukan jenis pnday buat kputusan sorang2. Hurm.
Lagi satu yg mnyusahkan hati ak, matrik tu jauh sgat lah..jauh gler dari umah ak.
Setahu ak wkt apply aritu, xde plak ak gatai2 tgan g mintak jauh2 nuh.. yg ak mintak paling dekat ajer.
Kang ak buat demam nak balik mcm kat brash dulu, haishh.. ni yg buat teman runsing nih!
Hahaaaa….


Friday, 6 May 2011

pencetus semangat

Cheewahh,sejak dua menjak ni rajin bebenor ak post bab-bab semangat ni an..hahaa
Tingat kat sowang member ak ni.mula kenal tyme f4 lah.

Kepada ‘ko’
“Thengs cgat2 coz banyak mbakar semangat ak.
Ko bnyak sgat tolong ak, dgar masalah ak, n ajar ak.. :)
Paling ak suke sikap ko yg terus terang.”

Dulu selalu sgat ak kecik ati a.k.a *merajuk*. Konon sebab die ni suke men ckap jer.
Xtau ke pompuan ni sensitif. Hahaa..
Tapi lame2 baru ak prasan, at least die jujur..kan.
Bile ade probs, die gak yg ak carik! Hah3
N selalunye, ape yg die ckap tu betol..
Ak suke care die, n ak sayang persahabatan ini…semoga ia kekal.




Terima kasih sahabat. :)


Thursday, 28 April 2011

HeRe We gO....

hahaa..title ak nih kne bace dgan pnoh semangat okeh!!
hihi..banyakkk keje yg ak kne wat skang. jam kat lapy nih 12:59 am.
jom kite tgok sikit bilik ak skarang!! 





woit !! ko nak tunggu bidadari mane dtg kemas bilik ni haa???
hahaha..japg lah ak kemas..erm, dah 2 minggu ak resign n lepak kat cni, n esok ak akan balik kg. ! ohh yeahh..
sempat la kot..ak balik, n selak2 buku sikit sblom ak pegi smbung study..hehe.. alhamdulilah.
ape yg ak nak, dpat.. time to struggle!!
huhu..

saye xmau, xkan, n xnak xnak xnak terjebat dlam dunia teeettt lagi..saye mahu belajar.. =D
x sempat nak cite panjang, mayb pasni, ak jarang on9 n jarang update blog..huhu..

btw, doakan saya yaw!! ;-)...
 i will miss dis BSD n also PHD.. sobs sobs..

Saturday, 23 April 2011

semangat!!

hahaa..post ak kali ni nak gtau ckit je azam ak..
azam x semestinye kne tunggu stp akhir tahun..kan3!!
hahaa..bile ak manyak mnonton movie2 or show2 kat tv..ak mula tingat nak jadi girl yg sweet tapi kuat!! n tabah!!..
selame ni ak selalu jumpe org2 yg tertentu..n tanye.. "macammane ekk, nak jadi kuat? nak jadi hati kering??nak jadi tabah! x mngharapkan org lain" kenape ak tanye soklan ni...adalah kerana hahaa..ak selalu rase argghh lemahnye ak..n ak ni jenis x tetap pendirian..
kecik2 dulu abang ak selalu gak bagi nasihat..


"ka...hg toksah lah jadi lembik macamni k..."
"ka...hg jgan memek ok.."
"hello..ka...pompuan zaman skarang mane ade yg takot ngan katak ok.."
"ka..hg tunjuk sikit ego hg boleh x.., nant org pijak kpale hg baru tau"
"ka..hg jgn takot sgat boleh x..xde pape nye.."
"ka..hg jadi pompuan moden boleh x.."
"ka..hg confident sikit ok"
"ka..hg jgn cepat jatuh hati bleh x.."


ha..ni die abg ak..anak ke3..

act, die ni pon xde lah kuat mane..tapi kalow bab2 motivate ak, tinggi mnggunung..hahaa.pape pon, die sempoy je..cume sometimes he s being quite straight..
alhamdulilah skarang sudah bergelar doktor muda..nex year maybe akan balik n bkhidmat kat msia..
haha..btahun gak terpisah ngan famili..
argghhh!!mcm mrepek je post ak kali ni..hahaa..but, hanya ak dan diriku yg tahu semangat yg membara-bara ak ni..nak jadi KUAT!! TABAH!!
oh yeahh!!cepatlah..ak x sabar2 nak terima tawaran n further study..cepatla!! ak nak pegang buku balik...blajar!blajar!blajar! n make them proud!
x payah cari jauh2..diorg contoh yg terdekat n terbaikkk...




kalow korang boleh knape "adik" x boleh...kan3.. 
semangat nih!!yaw!!

Thursday, 21 April 2011

Resign..

hahaaa..act, harini dah genap seminggu ak resign..hurm, "kenapa, kenapa, kenapa??" ramai r yg tanye camtuh..
"buatlah ape yg rase btol" si dia cakap.. "okey" my mom said..
hehe..ak pon xtau kenapa lah awal sngat ak resign. hik3. 
ikut prjanjian, harini 21apr, hari last ak keje..tapi, 14apr aritu, tuptup terlintas dlam kpale otak ak.. "esok ak akn dtg n bagi surat resign 24 hours."hahaa..tu yg ak buat. ape daaa



hahaha...act, memang dari kecik, ak ni jenis kalow dah dlam pale tu pkir xnak, smua bnda ak buat jwapan nye TIDAK. isk2. dalam kpale nih pkir, resign resign resign...seminggu je lagi..tahan3....
arghh, tapi xleh gak..buat je sume bnda rase BOSAN ! MENYAMPAH ! SALAH ! MALU ! 

macam ni haa dalam pale otak ak..

  • aikk??apasal minggu depan ak shif malam lagi, minggu ni dah shif malam..ak resign tros baru tau.
  • aikk??mane docket tadi hilang..hayya! MAMPOS! 
  • aikk??asal ak kne OT plak malam ni..
  • aikk??satu je ak print settlement? duplicate punye mane..   MATI!!!!
  • aikk?? asal nak tuduh2 ak plak..
  • aikk??asal ak plak kne marah..
  • aikk??asal duit counter short ni..
  • aikk??asal pakguard nih x kasi ak lalu dah..abes kne ikut   longcut lah!! jauh kot
  • aikk??..tayar beskal tadek angin lah..
  • aikk??asal mamat buah ni suke sngat kacaw ak...
  • aikk??asal uncle ni suke ckap bukan2 dekat ak..


 senang kate, smua bnda jadi x btol n x best lah..hahaa..

anyway, ni ak baru je balik dari lepak-lepaking dkat tmpat ak keje dulu..hahaa..rindu saat2 manis d situ..hek3.
mekasih manyak2 kpd abg pormen* moto hak tolong isi angin tayar beskal ak sat2 nih...
time kasih juge buat H yg sudi teman ak..
x lupe buat adam yg buatkan air float utk ak tadi..ha3.
juge special case tengs dkat guard apartmnt yg sudi bukakkan pintu utk ak lalu tadi..hahahaaaaa...
TERIMA KASIH semua...esok sy kuar lagi ronda2 cari makan yaw!! 
*harap sngat bisa ketemu abg hensem a.k.a boss ofis sebelah.. ;-) kah3!!

Monday, 18 April 2011

miSs U muCh....



I am a big big girl in a big big world..
its not a big big thing if u leave me..
but i do do feel, but i do do will, miSs u MucH....miss u MUCH..
***
kalow korang bukak sound skarang, mungkin korang akan dgar lagu poyo a.k.a cute ni kan..haha.. 
kalow korang nak dgar kat sini boleh gak!







eceyh!! ak rindu kat sape ni..? ha3.
mR. perfeCt ker..? ops!! hahaaa...
***
act, ni feveret song ank sedara ksayangan ak lah..yayah.. sarah*
hahaa..kitorang slalu nyanyi lagu ni...
die ni kejap nak jadi princess, kejap nak jadi megatron, bumble bee, optimus prime. iRon man, superman.
haha.
ak lah jadi mangsa die.. kalow jadi princess tu slamat lah ak.. lembut n baik aje..mcm princess! 


                                                       *yayah my cayunk yg comel*




eyh.....mR. perFect?? eyh.....salah upload gambar lah..bukan pic ni ak nak upload. hayya! hahaa
ape skodeng2 org mandi nih! haha2. astagha.
**i hv ur arms around me..warm like fire..but when i open my eyes ur gone..**
i am a big big girl..

*parents

 ma n adik*  eceh! aku lah adik..haha

hahaa...ni lah die, miss u much mom... =)


                              



Wednesday, 13 April 2011

tak serik ke?!

hurm..xtau lah nak cakap ape..
tak serik ke ha, abg?uncle?apek?pkcik?akak?bro?
ni satu lagi isu sensitip bdekatan tmpat keje ak nak post.
masalah yg ak pon xtau nak salahkan sape....
ak bukan nk hina diorg meniaga tepi jalan.. act, parents ak pon penjual kecil kecilan mcm ni tau.
ak tgok diorg pon simpati..tringat camane kecik2 dulu folow my parents.
tapi yg ak nak citekan ni lain tau...
tu parking kreta ke pasar malam??
mane majlis bandaraya?? ya Allah..kalow ak pon jadik org majlis.geleng kpale tau..saman??
da bape kali da ak tgok diorg mai saman.
tarik ..??tong gas?payung?barang2? sume org majlis da penah angkut tau...
sedih, bile ak tgok dpan mate ak sndiri org majlis angkut barang2 diorg n bagi saman.terutama bile kne kat org melayu kite...ak pikir diorg xkan buat lagi dah..serik! tapi tgok esok, same jer..xde prubahan pon.tempat same, org same...aik???penat ak sdeh. diorg relax je.
bile hujung minggu lagi meriah. bederet..ni kire ckit la coz gambar ni d ambil hari bkerja..
haa..ni lagi satu, sori lah..gambar ni x bape clear..pic apek yg jual cd ni pon x de. coz takot r ak..wat nye die nampk ak amek2 gmbar...die pkir len plak.
hayya apek..muke comel..tapi ape ni...
cd cetak rompak meh..sy mau pinjam pon awak kasi yah..ha2.
tajuk, tak serik,,,,da 4 kali kne tangkap.
tekejot bile ak nmpak dpan mate ak sndiri..polis mai tangkap, siap pakai gari bwak masuk kete polis n angkut sume cd tuh... dlam ati ak.. "babai apek comel..x jumpe dah u pasni.sobs2. x dpat da tgok u kenyit mata kat i"
ak cakap la ngan sowang member ni.. 


ak : eyh., kereta die..nant sape nak bayar parking. kang kne saman. die dah nek kete polis.
kawan : alah, ko xyah sebok..tgok r, japg kawan die mai amek..esok die dtglah jual balik.


aik????mcm ini org pon ade ek? yeah..satu malam je duduk lockup. esok ptang dtg lah die jual mcm biase..
eyh???mcm tu senang ekk? fuh mane ak tau..ak tgok polis pon ketaq lutut..die senang2 je kuar masuk.
mcm ni rupenye. baru ak tau.


hahaa..tp jelaslah ak tgok. diorg ni menjual dlam ketakutan..
tp knape still buat ekk??pelik lah ak..
"kalau xde untung mesti diorg tak dtg jual balik meh...ini mesti manyak untung..."kate member ak sowang lagi.
huhuu..
sorryyy..jika ade terlanjur kata..sy hanye berkongsi..